Korte Films I

The Other, Hush!, The Wind Girl, Ido, Tip of The Zipper, Cudî of the Wishes 

Op zaterdag 14 mei en zondag 15 mei kunt u 6 korte films achterelkaar zien met korte films I.

Te zien op:
Zaterdag 14 mei Zaal 2: 19:00
Zondag 15 mei Zaal 2: 13:00

The Other

The Other, 24’
Iran / Rojhelat / Oost-Koerdistan, 2020

Een tienermeisje woont alleen met haar vader. Nadat haar moeder is overleden, raakt haar vader nogal van slag door de ontdekking van een geheim dat nogal een impact heeft op op hun geschiedenis als gezin. Regie: Saman Husseinpuor, Ako Zandkarimi.

 

Hush!

Hush!, 14’
Turkije / Bakur / Noord-Koerdistan, 2018

Zere heeft een bijzondere interesse in muziek en geluiden. Haar familie probeert haar
hiervan af te leiden met allerlei karweitjes. Wanneer ze een drum vindt in een kast in huis, is de dolblij, maar haar religieuze oma gooit roet in het eten. Regie: Nursel Dogan.

The Wind Girl

The Wind Girl, 15’
Irak / Bashur / Zuid-Koerdistan, 2021

Het leven van een ouder echtpaar op een eenzame, afgelegen plek. Ze hebben geen
kinderen, maar wel een boerderij en een koe. Op een dag vinden ze tijdens het ploegen overblijfselen van mensen die zijn omgekomen in tijdens burgeroorlog in de jaren 90. De vrouw staat erop de botten niet te begraven en behandelt ze als verloren kinderen. Regie: Dana Karim.

Ido

Ido, 13’
Irak / Bashur / Zuid-Koerdistan, 2021

Een Yezidi-tiener die in een vluchtelingenkamp woont, helpt zijn familie door schapenmelk te verkopen, maar wanneer zijn belangrijkste klant niet langer in dienst is, probeert hij het aan de man te krijgen aan moslims in de buurt. Maar die tonen weinig interesse. Regie: Saman Mustefa

Tip of the Zipper

Tip of the Zipper , 13’
Turkije / Bakur / Noord-Koerdistan, 2021

Asya werkt in een fabriek en verdient de kost voor haar moeder en haar broer. Ze heeft een jas nodig voor de winter, maar haar inkomen is ontoereikend. Regie: Abdullah Ceper.

Cudî of the Wishes

Cudî of the Wishes , 7’
Turkije / Bakur / Noord-Koerdistan, 2021

De natuurlijke beweging van de vier seizoen wordt regelmatig verstoord door conflicten rond berg Cudi, de thuisbasis van een verscheidenheid aan bloemen, geiten en honingbijen. En volgens velen een wensvervullende heilige plek. Regie: Semiha Yildiz.